Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena v Jihlavě byla postřelena z protijedoucího vozu, zbraň se stále nenašla

i30 kombi pro Městskou policii Praha II
i30 kombi pro Městskou policii Praha II
Foto: Médea a.s.

Jihlava - Policie stále vyšetřuje vraždu 71leté ženy v Jihlavě, která byla zastřelena z auta. Pachatelem byl její exmanžel, po činu se zabil. Podle policie měla seniorka s bývalým partnerem dlouhodobé spory kvůli podnikání. Měli za sebou několik soudů.

Vražda se stala v pátek 15. prosince kolem 14:00 na křižovatce ulic Slavíčkova a Sokolovská v Jihlavě. Žena na křižovatce zastavila se svým autem. Z druhého vozu, který zastavil vedle ní, začal řidič střílet. Ženu zasáhl čtyřmi ranami, vypálil jich minimálně šest. Pak z místa střelby ujel.

Bývalý manžel byl od začátku prověřován jako možný pachatel. Policie se ho snažila kontaktovat, pak po něm vyhlásila pátrání. Jeho auto bylo nalezeno v Pardubicích. V sobotu bylo na Chrudimsku nalezeno tělo pravděpodobného 64letého pachatele. Podle policie se zastřelil svou legálně drženou zbraní. Nešlo se o stejnou zbraň, kterou byla zastřelena žena.

"Vražedná zbraň nebyla doposud zajištěna," řekl kriminalista Pavel Kubiš. Podezřelý podle něj legálně vlastnil zbraň a v minulosti ohlásil odcizení jiné legálně držené zbraně. "Myslím si, že i balistická expertiza nám může napovědět," dodal kriminalista. Policie se podle něj přiklání k tomu, že šlo o plánovanou vraždu.

Témata:  krimi vražda Policie ČR

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy