Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brněnský soud chce předat případu Janouška Nejvyššímu soudu

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Brno - Krajský soud v Brně nechce rozhodovat o žádosti lobbisty Romana Janouška o upuštění od zbytku trestu, a proto se obrátil na Nejvyšší soud. Krajský soud v Brně má za to, že není v Janouškově případu příslušným soudem.

 V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí soudu Eva Sigmundová. Podle brněnského soudu by o žádosti měl rozhodovat pražský městský soud jakožto prvoinstanční. Devětačtyřicetiletý lobbista se nevrátil do výkonu trestu, který měl přerušený ze zdravotních důvodů. Justice musí rozhodnout o jeho dalším osudu.

Krajský soud v Brně má rozhodovat o Janouškově návrhu, aby mu soud odložil nástup do vězení, dokud nerozhodne o případném upuštění od zbytku trestu. V tomto případě se krajský soud obrátil na Generální ředitelství Vězeňské služby se žádostí o posouzení zdravotního stavu lobbisty.

Ohledně samotného návrhu na upuštění od výkonu od zbytku trestu by podle brněnského soudu měl však rozhodnout ten soud, který v Janouškově případě rozhodoval jako první, tedy Městský soud v Praze. Právě tento soud Janouška poslal do vězení. Janouškův advokát žádost skutečně poslal do Prahy, pražský soud ale celý spis následně zaslal do Brna.

Témata:  Roman Janoušek Nejvyšší soud soudy

Aktuálně se děje

8:20

Větší obchody dnes zůstávají zavřené. Na Den vítězství se vztahuje zákaz

Na středu připadly oba květnové státní svátky. Dnes je Den vítězství, kdy si v Česku připomínáme konec druhé světové války na evropském kontinentu. Jde také o jeden ze svátků, při nichž je zákonem upravena otevírací doba obchodů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy