Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sněmovní výbor vyslechne Růžičku (ANO), jedná se o jeho vydání

Nově zvolení poslanci poprvé usedli do lavic
Nově zvolení poslanci poprvé usedli do lavic
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Sněmovní mandátový a imunitní výbor dnes přerušil projednávání žádosti o vydání poslance ANO Pavla Růžičky (ANO). Policie ho obvinila ještě před volbami kvůli údajně nevýhodnému prodeji obecního domu.

"Výbor bude chtít kopii vyšetřovacího spisu a Růžičku pozve na některou z příštích schůzí," řekl jeho předseda Stanislav Grospič (KSČM).

Policie obvinila Růžičku ještě jako radního Postoloprt. Politik vinu necítí a předem řekl, že požádá dolní komoru, aby ho vydala.

Růžička čelí obvinění pro podezření z porušení povinností při správě cizího majetku. Policie v případu stíhá i dalších devět městských zastupitelů. Růžička už dřív uvedl, že trestní oznámení podal neúspěšný uchazeč o nemovitost, který je prý zároveň jeho politický konkurent. Zvolením do dolní komory získal imunitu a stíhání muselo být přerušeno.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Pavel Růžička

Aktuálně se děje

16. května 2024 19:58

Policie propustila muže z incidentu u pražského baru

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy