Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž zardousil partnerku, pak s ní žil a posílal za ni SMSky. S dovoláním neuspěl

Nejvyšší soud České republiky
Nejvyšší soud České republiky
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Libor Lébl, který loni zavraždil partnerku v bytě v Praze-Vysočanech, neuspěl s dovoláním k Nejvyššímu soudu (NS). Trest 14,5 roku vězení tak platí, muž navíc musí podstoupit ústavní protialkoholní léčení.

V den vraždy, tedy patrně loni 1. srpna, muž napadl svou partnerku na záchodě. Jejím škrcením prý chtěl ukončit další slovní rozepři po celodenním popíjení alkoholu.

Bezvládnou ženu přenesl do obývacího pokoje, kde ji mimo jiné napadl tyčí, protože na ni měl vztek. Bodl ji také nožem, v té době ještě prokazatelně žila. S mrtvou pak sdílel byt několik dalších dní a rozesílal za ni textové zprávy příbuzným.

U odvolacího soudu Lébl uvedl, že nechtěl ženu zabít. "Nebylo to úmyslné. Opravdu toho lituji," řekl. Naposledy se živil stánkovým prodejem masa v centru metropole. Osmiletý vztah s družkou provázelo pití, hádky a násilí.

Témata:  vražda Nejvyšší soud

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy