Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žalobce chce pro Komárka podmínku, prý mohl ohrozit pověst Tuhého

Tomáš Tuhý
Tomáš Tuhý
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Státní zástupce navrhl obžalovanému bývalému detektivovi Jiřímu Komárkovi za zneužití pravomoci podmíněný trest. Soud by také mohl zvážit uložení peněžitého trestu. Výrok, že je policejní prezident Tomáš Tuhý podezřelý z "brutálního" úniku informací, mohl podle želobce ohrozit Tuhého pověst a policejní reorganizaci.

Podle žalobce se Komárek ve věci loňské policejní reorganizace, při které byl sloučen protimafiánský a protikorupční útvar, snažil přiklonit veřejnost na svou stranu a tím získat neoprávněný prospěch. Hrozí mu až pět let vězení nebo zákaz činnosti.

Komárek dnes uvedl, že jednal ve veřejném zájmu a Tuhého nechtěl nijak poškodit. "Jednoznačně vyplývá, že tímto způsobem došlo k defamujícím účinkům ve vztahu k osobě Tomáše Tuhého jako policejního prezidenta," řekl státní zástupce.

Podle něj Komárek zvolil špatný způsob, jak bojovat proti rozhodnutí, se kterým nesouhlasil. Nízký trest navrhl s ohledem na Komárkovu dosavadní bezúhonnost a jinak vysoce profesionální přístup při plnění služebních povinností.

Témata:  Tomáš Tuhý Policie ČR soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy