Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Loňské potíže se nebudou opakovat? Pražský hrad bude otevřen až do konce půlnoční mše

Katedrála sv. Víta
Katedrála sv. Víta
Foto: CzechTourism.com

Praha - Loni o Vánocích kvůli zvýšeným bezpečnostním opatřením policie uzavřela Pražský hrad o půlnoci. Lidé, kteří přišli se zpožděním na půlnoční mši, se do katedrály svatého Víta nedostali. Letos by se taková situace opakovat neměla.

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček loni opatření hájil s tím, že je slušné přijít na půlnoční mši včas.

"Areál Pražského hradu zůstane dne 24. prosince otevřený až do konce půlnoční bohoslužby v katedrále sv. Víta (do cca 02:00 dne 25. prosince)," uvedl dnes Pražský hrad. Budou otevřeny všechny hradní vchody.

Bezpečnostní kontroly na přístupech do Pražského hradu začaly loni v létě, vyvolaly kritiku. U vstupů se postupně objevily bezpečnostní rámy, policisté návštěvníkům kontrolují zavazadla.

Podle webu Hradu bude omezen 25., 26. a 31. prosince a 1. ledna provoz v katedrále. Na Boží hod vánoční bude chrám z liturgických důvodů otevřen od 13:30 do 16:00, poslední návštěvníci budou vpuštěni v 15:40. Na druhý vánoční svátek se katedrála otevře v poledne, uzavírka je naplánována na stejný čas jako v pondělí. O Silvestru se turisté do chrámu dostanou od 12:00 do 15:00. Na Nový rok si pak budou moct návštěvníci katedrálu prohlédnout od 12:30 do 16:00.

Témata:  Pražský Hrad Katedrála sv. Víta Vánoce

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy