Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Premiér Babiš se vydá na zahraniční cesty. Nejdřív rodné Slovensko, pak důležité Bulharsko

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér Andrej Babiš (ANO) navštíví ještě před hlasováním Sněmovny o důvěře vlády Slovensko. Cestu podnikne 5. ledna. Na 22. ledna si naplánoval návštěvu Bulharska, které bude od Nového roku předsedat EU.

Evropská agenda je jednou z Babišových priorit, proto se chystá do Bulharska jakožto předsednické země EU. Počátkem ledna chce Babiš předložit seznam nejdůležitějších úkolů své vlády v evropské politice. Slovensko, odkud Babiš pochází, je pak tradičně prvním místem, kam čeští premiéři míří po svém jmenování.

Babišova první zahraniční cesta nicméně vedla do Bruselu. Před zahájením summitu EU se tam minulý týden sešel s předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem a pochválil ho za jeho kritiku mechanismu migračních kvót. Absolvoval také jednání s premiéry V4.

Babiš sjednává i schůzku s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem a chce se setkat s vedením Rakouska, které předsednictví v červenci převezme od Bulharska.

Témata:  Andrej Babiš Slovensko Bulharsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy