Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Armádní Challenger CL-601 bude opravovat firma Omnipol, rozhodl tendr

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) v pondělí přeloží kabinetu informace o tendru, podle nějž by letoun Challenger CL-601 z vládní letky měla v příštích letech opravoval společnost Omnipol Praha.

Předmětem zakázky je zajištění komplexní servisní podpory letounu, tedy opravy, údržba, servis i dodávka náhradních dílů. Ministerstvo předpokládá, že hodnota zakázky bude 181,6 milionu korun bez DPH.

O letoun se Omnipol bude starat od podpisu smlouvy do konce listopadu 2021. Servis pro stroj firma zajišťovala i v minulých letech.

"Zakázka bude zadána v jednacím řízení bez uveřejnění společnosti Omnipol Praha, která je výhradním a jediným smluvním dodavatelem programu Smart Parts poskytovaným výrobcem letounu, společností Bombardier, k zajištění přednostní a nepřetržité servisní podpory a dodávek náhradních dílů pro letoun Challenger CL-601," uvedl mluvčí ministerstva obrany Petr Medek.

Témata:  Ministerstvo obrany České republiky Omnipol Armáda České Republiky

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:25

Zelenskyj přiznal další problémy. Armádě chybí rakety i vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy