Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Moravského Berouna ráno vykolejil vlak, narazil do spadlého stromu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Moravský Beroun (Olomoucko) - U Moravského Berouna dnes časně ráno vykolejil osobní vlak. Podle webu Českých drah najel do spadlého stromu.

Provoz na trati v úseku mezi Moravským Berounem a Valšovem je přerušen. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, zajištěna je náhradní autobusová doprava. Kvůli silnému větru zasahovali v terénu několikrát hasiči.

Nehoda se stala na pomezí Olomouckého a Moravskoslezského kraje ve 04:40. "Vlak jedoucí na trati mezi Olomoucí a Opavou narazil v úseku mezi Moravským Berounem a Valšovem do stromu a vykolejil. Nikdo nebyl zraněn, cestující byli přepraveni. Za pomoci Správy železniční dopravní cesty bude vlak vrácen na koleje," řekla ČTK mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Dráhy zajistily v úseku Dětřichov nad Bystřicí - Valšov náhradní autobusovou dopravu. Podle ČD potrvá do 09:00, čas je ale pouze orientační.

Kvůli silnému větru vyjížděli v Olomouckém kraji do terénu několikrát také hasiči. Dosud mají na kontě 11 událostí.

Témata:  vlaky vlaková neštěstí nehody vlaků

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy