Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pardubická sociální demokracie vyzvala bývalé členy ke složení mandátů

ČSSD
ČSSD
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Pardubice - ČSSD pardubického okresu vyzvala tři bývalé členy, Vítězslava Novohradského, Pavla Svobodu a Aleše Vavřičku, aby se vzdali svých mandátů v zastupitelstvu města.

Novohradského vyzvala také k tomu, aby složil i mandát krajského zastupitele a funkci předsedy dozorčí rady společnosti Nemocnice Pardubického kraje a místopředsedy zdravotního výboru krajského zastupitelstva. Všichni tři politici členství v ČSSD ukončili sami, někteří na výzvu okresního výkonného výboru, řekl ČTK předseda okresní organizace ČSSD Leoš Malina.

"Když nejsou členy sociální demokracie, nemohou prosazovat a hájit zájmy strany," míní Malina. Dodal, že si uvědomuje, že strana nemůže bývalé členy k tomu, aby se mandátu vzdali, donutit.

Novohradského, který byl neuvolněným radním Pardubic za ČSSD, zastupitelé města koncem listopadu odvolali z funkce. Důvodem k tomu byl případ nákupu pozemků společností Služby města Pardubic, na nichž vydělal Karel Hron (ANO), který s Novohradským seděl v představenstvu městské firmy. Hron na sklonku listopadu uvedl, že kolem kauzy je mnoho nepřesností a bude to řešit s právníkem. On i Novohradský již ve vedení společnosti skončili.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Pardubický kraj

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy