Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silvestr v Praze? Otevřena budou divadla i kluby

Novoroční ohňostroj nad Prahou
Novoroční ohňostroj nad Prahou
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Obyvatelé a návštěvníci Prahy mohou na Silvestra zajít do divadla, kina nebo hudebních klubů. Případně se mohou svézt v rámci silvestrovské párty na parníku nebo zajít na večírek do některé z pražských restaurací.

Na Nový rok potom přichystal pražský magistrát tradiční ohňostroj, který bude odpálen z Letenské pláně. Na akce je v řadě případů třeba si zakoupit vstupenky.

Silvestrovský program připravil například známý Lucerna music bar. Lidé sem mohou zajít na Silvestrovskou 80´s a 90´s video party. V Malostranské besedě zase vystoupí Blues Session s Jaroslavem "Olinem" Nejezchlebou. Program pro návštěvníky připravil i žižkovský Palác Akropolis nebo Rock Café na Národní třídě.

Pražané mohou zajít rovněž do divadla. Hrát bude mimo jiné Divadlo Na zábradlí, které uvede od 20:00 hru Hamleti, nebo Divadlo Bez zábradlí. To hraje na Silvestra dvakrát, a sice odpolední a podvečerní představení. Veselí vypukne večer ve Stavovském divadle při galashow Silvestr s Mozartem. Na diváky tu čeká bohatý raut s lahůdkami české i zahraniční kuchyně, novoroční přípitek i tanec.

Straussova opereta Netopýr bude kvůli rekonstrukci Státní opery uvedena už odpoledne v Hudebním divadle Karlín. Smutno nebude v poslední den v roce ani v Dlouhé, kde Miroslav Táborský, Jan Vondráček a Martin Matejka nabídnou divadelní "fast food" s názvem Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách.

Navštívit lze některý z pražských biografů. Hned v několika časech promítá například kino Lucerna na Václavském náměstí. Vybrat si mohou lidé z programů multikin.

Témata:  Praha Silvestr ohňostroje

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy