Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Švýcarský soud zamítl odvolání proti trestům Koláčka a Krause v kauze MUS

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Lausanne (Švýcarsko) - Švýcarský Spolkový soud v kauze Mostecké uhelné společnosti (MUS) zamítl odvolání proti trestu pro Antonína Koláčka a Petra Krause.

V případě dalších exmanažerů MUS Oldřicha Klimeckého, Jiřího Diviše a Marka Čmejly odvolání částečně přijal. O jejich trestu musí znovu rozhodnout Federální trestní soud v Bellinzoně. Vyplývá to z rozsudků, které vynesla švýcarská nejvyšší soudní instance 22. prosince a které byly zveřejněny dnes.

Koláček byl před čtyřmi roky odsouzen ke čtyřem letům a čtyřem měsícům vězení nepodmíněně, Kraus ke třem letům vězení, z toho je 16 měsíců nepodmíněně. Diviš dostal tři roky a deset měsíců, Klimecký byl odsouzen ke třem letům a jednomu měsíci a Čmejla ke čtyřem letům nepodmíněně.

Soud v Bellinzoně na podzim 2013 shledal exmajitele a exmanažery MUS Jiřího Diviše, Antonína Koláčka, Marka Čmejlu, Petra Krause a Oldřicha Klimeckého vinnými z podvodů a praní špinavých peněz.

Témata:  Švýcarsko Mostecká uhelná soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy