Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V brněnské zoo slaví, narodila se dvě mláďata lva konžského

Lev
Lev
Foto: Pixmac

Brno - V brněnské zoologické zahradě se v noci na dnešek narodila samici lva konžského Kivu dvě mláďata. Vzhledem k tomu, že jde o její první mláďata, není jisté, zda lvíčata přežijí.

Uvedl to v tiskové zprávě mluvčí zoo Michal Vaňáč. Ošetřovatelé nechají plně na matce, aby se naučila starat o potomky a osvojila si mateřské instinkty. Lvi jsou v brněnské zoo teprve od letošního července.

"Pro nás je nesmírně cenné už to, že víme, že se samice Kivu a samec Lolek úspěšně pářili a že mohou mít mláďata. První odchovy jsou nesmírně těžké a není možné odhadnout, jak dopadnou," vysvětlil Vaňáč.

Kivu se narodila v říjnu 2012 v Lisabonu, do Brna se přesunula z Ústí nad Labem. Lolek je starý 2,5 roku a do Brna jej přivezli z Gdaňsku.

Lidé mohli lvy v Brně po 14 letech vidět poprvé v srpnu, kdy se otevřela expozice na 5000 metrech čtverečních v sousedství Africké vesnice.

Témata:  Zoo Brno lvi

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy