Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V brněnské zoo se narodilo mládě bizona

V brněnské zoo se narodila bizoní holčička Mája
V brněnské zoo se narodila bizoní holčička Mája
Foto: ZOO Brno

Brno - Bizonům z brněnské zoo se 20. dubna narodilo mládě, je to samička. Stádo ve výběhu u indiánské vesnice tak nyní čítá šest kusů. Nový přírůstek dostal jméno Kotletka, informovali pracovníci zoo novináře.

Mládě se narodilo samici Inez, je to už její sedmý potomek. "Daří se jí velmi dobře. Je vidět, že Inez je zkušená matka a přesně ví, co v takové situaci dělat," uvedla kurátorka chovu savců Zoo Brno Dorota Gremlicová.

"S bizony máme celkem dobré úspěchy, máme dobrou skupinu, která se množí. Je to hezké, když jsou tam zvířata ve všech věkových kategoriích," řekl ředitel zoo Martin Hovorka.

Bizon je největším suchozemským savcem Severní Ameriky, ještě před 200 lety jich obývalo prérie na 40 milionů. V 19. století lidé bizony téměř vyhubili, v současnosti žijí jen v národních parcích. Samci jsou až dva metry vysocí a váží do jedné tuny, samice jsou drobnější.

Témata:  bizoni Zoo Brno zvířata příroda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy