Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Víc toalet není potřeba? Kapacita je ve středočeských městech dostatečná

WC
WC
Foto: Pixabay

Kladno - Kapacita veřejných toalet ve středočeských městech je podle vedení měst dostatečná. Nejvíce využívané bývají ty v centru. Stavbu nových vedení měst většinou nechystá.

V Kladně funguje veřejné WC v budově radnice. Je k dispozici od 6:30 do 17:30 hodin. Dále jsou veřejné toalety na autobusovém nádraží a na náměstí Svobody. Nonstop funguje automatizované veřejné WC na náměstí Sítná. Město má také dohodu s majiteli předzahrádek, kteří umožňují použití toalet nejen svým hostům. "Nedokážeme odhadnout, jak jsou využívány restaurační toalety, ale kromě toalety na radnici, která je poměrně hojně využívána, jsou další veřejné WC využívány stále velmi málo," uvedla mluvčí kladenské radnice Lenka Růžková.¨

Řada veřejných toalet je i v Mladé Boleslavi, největší jsou v parkovacím domě na Staroměstském náměstí, tedy přímo v centru města. "Zájem o ně je standardně plus minus stejný, o výstavbě nových se v tuto chvíli neuvažuje," informovala mluvčí mladoboleslavské radnice Šárka Charousková.

Rakovnické veřejné toalety na Husově náměstí i na autobusovém nádraží provozuje Údržba městských komunikací v Rakovníku. "Využití toalet neklesá, dle tržeb je návštěvnost standardní. Nejedná se ovšem o výdělečnou činnost. Výnosy jsou akorát tak dostačující na provoz a údržbu," popsal mluvčí rakovnické radnice Jiří Cafourek.

Nové Strašecí stavbu nových veřejných toalet plánuje dlouhodobě. Původní, které stojí na Komenského náměstí, už nevyhovují. Uskutečnění projektu zkomplikovalo, když se letos ukázalo, že na původně plánovaném místě jsou sítě elektrického vedení. Město proto reklamovalo zpracovanou studii, zastavilo práce na projektu a podle místostarostky Libuše Vosátkové (Město pro rodinu - rodina pro město) nechává prověřit možnost stavby u sokolovny.

Technické služby města Mělník provozují veřejné toalety na náměstí Míru v pasáži Koruna vedle restaurace U Šatlavy. Toalety jsou denně otevřené a opravené. Toalety na náměstí Karla IV. v budově obchodního domu město zrušilo kvůli nevyhovujícímu technickému stavu a také proto, že je využívalo jen minimum lidí. "Další veřejné toalety jsou na autobusovém nádraží, též provozované technickými službami. O zřízení dalších toalet se neuvažuje," doplnila mluvčí radnice Helena Vavřinová.

Témata:  WC Středočeský kraj

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy