Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman je s*áč a nemá všech pět pohromadě, naštval se komentátor

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Politický komentátor a publicista Bohumil Pečínka se velmi tvrdě pustil do prezidenta Miloše Zemana. Na sociálních sítích zkritizoval například to, že do prezidentské debaty na stanici Barrandov má místo prezidenta jít jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Podle něj to ukazuje, jak Zeman pohrdá demokratickými zvyklostmi.

„Jsou věci, k nimž nelze mlčet ani z dobrého důvodu,“ vysvětluje Pečínka. Poukazuje na to, že Miloš Zeman ústy svého mluvčího Jiřího Ovčáčka prohlásil, že se nezúčastní debat prezidentských kandidátů ani před druhým kolem voleb, kam postupují dva se největším počtem hlasů.

„Současně do prezidentské debaty na TV Barrandov byl vyslán jeho mluvčí Ovčáček. Jestli si je možné představit větší pohrdání demokratickými zvyklostmi, pak je to tento postoj,“ napsal komentátor na sociálních sítích.

Zeman podle něj vede hybridní volební kampaň. „Tváří se, že žádnou kampaň vlastně nedělá, takže na tzv. transparentním účtu měl ještě před svátky 2,5 miliónu korun, což z něj dělalo nejchudšího z prezidentských kandidátů. Současně oblepil Česko svými plakáty a billboardy za desítky miliónů korun,“ připomněl Pečínka.

„Političtí akcionáři 'projektu Miloš', Martin Nejedlý a Vratislav Mynář, ho zatím skrývají v Lánech, kde si osamělá hlava státu, podle informací z jeho okolí, donekonečna sjíždí internet, který v tomto pokročilém věku objevila,“ tvrdí novinář.

Kromě toho není prý ani jasné, v jakém stavu stávající hlava státu vlastně je, „Vzhledem k tomu, že o jeho zdravotním stavu nemůže podat hodnověrné svědectví lékařské koncilium, které 'akcionáři před rokem a půl rozpustili, lze důvodně pochybovat o tom, jestli Zeman má všech pět svých švestek pod kontrolou,“ nebere si servítky Pečínka.

„Miloš Zeman byl v průběhu své politické kariéry různý - geniální, vtipný, nesnesitelný, brutální. Nikdy však nebyl s*áč. Je jím až nyní,“ dodal ostře.

Témata:  Miloš Zeman prezident ČR Jiří Ovčáček

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy