Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zahraniční zpravodajové ČT mění svá místa, nově budou působit v Británii a Turecku

Česká televize
Česká televize
Foto: Česká televize

Praha – Z osmi na deset se rozšíří počet svých zahraničních zpravodajských postů České televize. K Londýnu, který začal fungovat od začátku letošního roku, přibude později Istanbul. 

Přesné datum vyslání reportéra do Turecka zatím ČT nestanovila. ČT Už má stálé zpravodaje v Německu, Číně, Izraeli, Francii, na Slovensku, v Polsku, Rusku a USA.

U obnovení zpravodajského postu v Londýně je dosavadní bruselský zpravodaj Bohumil Vostal, kterého na místě zpravodaje v Belgii nahradil Lukáš Dolanský.

Veřejnoprávní televize zároveň letos vyměnila zpravodaje v Rusku, Polsku a v USA. Martina Řezníčka ve Spojených státech po pěti letech vystřídá David Miřejovský, který působil čtyři roky jako zahraniční zpravodaj České televize v Bratislavě a rok a půl v Moskvě.

Do Ruska se pak vrací jeden z nejzkušenějších zahraničních zpravodajů Miroslav Karas, který v prosinci opustil post varšavského zpravodaje. Do Polska nastoupila z Prahy reportérka a moderátorka Dana Zlatohlávková.

Témata:  Česká televize média

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy