Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sjezd Pirátů: Po příštích volbách bychom se mohli podílet na vládě, věří Bartoš

Ivan Bartoš vysvětluje organizaci nejlepšího volebního programu, který má 25(!) stránek.
Ivan Bartoš vysvětluje organizaci nejlepšího volebního programu, který má 25(!) stránek.
Foto: Pirátská strana

Brno - Šéf Pirátů Ivan Bartoš se na celostátním fóru v Brně obhájil své křeslo V projevu mimo jiné řekl, že Piráti mají šanci výrazně uspět v příštích sněmovních volbách a v příštím volebním období se aktivně zapojit do sestavování vlády.

V současném volebním období se Piráti zavázali být konstruktivní opozicí. "I ta opoziční práce, když se dělá dobře, tak se nakonec přetaví v hlasy a Pirátská strana roste," uvedl Bartoš.

"V následujícím volebním období, pokud budeme pracovat tak, jak jsme voličům slíbili, tak máme šanci na to v dalších volbách výrazně uspět a porazit i třeba nyní nejsilnější hnutí ANO. Je to cílem, měli bychom se podílet aktivně na sestavování vlády v dalším volebním období," řekl Bartoš. Menšinovou vládu, kterou nyní sestavil předseda ANO a premiér Andrej Babiš, Piráti nepodpoří. Bartoš také potvrdil, že v prezidentské volbě strana nepodpoří žádného kandidáta.

Za své cíle v roli předsedy strany označil Bartoš proměnu Pirátů v decentralizovanou politickou sílu, která bude mít zastoupení ve všech regionech a umožní uplatnění v politice schopným lidem, kteří dosud byli politickou praxí znechuceni. Chce také pracovat na transparentnějším fungování Sněmovny a prosazovat v dolní komoře Parlamentu pirátské priority.

Bartoš byl jediným kandidátem na předsedu Pirátů. Do volby se zapojili nejen členové celostátního fóra přítomní v Brně, ale i ostatní členové strany prostřednictvím internetu. Přímo v Brně se akreditovalo zhruba 200 Pirátů, dalších 50, kteří se hlásili dopředu, ještě nedorazilo. Ke konci loňského roku měli Piráti přes 500 členů. V sále je dnes navíc přibližně 40 příznivců strany a lidí z veřejnosti.

Témata:  Ivan Bartoš Česká pirátská strana vláda

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy