Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poplach v Bruntále: Restauraci zamořil oxid uhelnatý, deset lidí evakuováno

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Bruntál - Z restaurace v Bruntále hasiči evakuovali deset lidí, důvodem byl únik oxidu uhelnatého. Jeden člověk se přiotrávil a musel být ošetřen.

Událost se stala v noci na dnešek. "Hasiči na místě naměřili zvýšenou koncentraci oxidu uhelnatého, který unikal z karmy. Všechny prostory restaurace museli řádně odvětrat a prověřili a odvětrali i další prostory sousedící s restaurací, obchod a jeden byt," uvedl mluvčí hasičů Marek Gašparín.

V ČR je v souvislosti s únikem oxidu uhelnatého každoročně intoxikováno více než tisíc lidí, asi čtvrtina z nich musí být hospitalizována. Na následky otravy umírá ročně v průměru asi sto lidí.

Otravy nejčastěji způsobují domácí topeniště - kamna, krby, kotle nebo ohřívače vody. K otravám přispívá také zateplení, výměna oken, a tedy větší utěsnění obydlí, což brání přirozenému pohybu vzduchu a větrání.

Témata:  Moravskoslezský kraj otrava restaurace hasiči

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy