Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Krkonoších u Špindlerova Mlýna se zranila turistka, letěl pro ni vrtulník

Krkonoše - Petrova bouda
Krkonoše - Petrova bouda
Foto: CzechTourism.com

Trutnov - V Krkonoších u Špindlerova Mlýna se dnes odpoledne zranila turistka na sněžnicích. Při pádu si způsobila poranění dolní končetiny. V těžko přístupném terénu zasahoval vrtulník s podvěsem.

"Zranila se v prostoru Hrazeného potoka. Na cestě z Kozích hřbetů uklouzla a padala několik stovek metrů. Vzhledem k mechanizmu úrazu a nepřístupnému terénu vyslali operátoři krajské záchranky na pomoc ze základny v Hradci Králové vrtulník," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Ivo Novák.

Pilot vysadil lékaře se záchranářem u zraněné ženy a poté se s vrtulníkem vzdálil. Zdravotníci ženu po základním ošetření zafixovali do vakuové matrace a speciální sítě pro transport v podvěsu.

"Poté přivolali vrtulník, který je spolu se zraněnou ženou na laně transportoval na místo, kde bylo možné přistát a pacientku naložit na palubu vrtulníku," dodal Novák.

Témata:  Krkonoše úrazy EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy