Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Průhonicích vybuchla propanbutanová lahev, tří lidé byli zraněni

Záchranáři
Záchranáři
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Výbuch propanbutanové lahve v dřevěném stánku, který byl určený k prodeji vstupenek, zranil dnes v Průhonicích u Prahy tři lidi. Škoda byla vyčíslena na 3000 korun.

Exploze desetikilogramové probanbutanové lahve údajně napojené na topení nastala před 16:30. Stánek stál u vstupu do místního parku. "Příčinou požáru a následného výbuchu byla technická závada na ventilu tlakové lahve," řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. 

Podle mluvčí středočeské záchranné služby Petry Effenbergerové byla jedna žena převezena do vinohradské nemocnice na popáleninové centrum. "Utrpěla popáleniny druhého stupně zhruba na třech procentech povrchu těla," uvedla mluvčí.

Další zraněná byla přepravena na chirurgické oddělení nemocnice v pražské Krči, také má popáleniny přibližně na třech procentech plochy těla. Třetí zraněný podepsal záchranné službě negativní revers (nesouhlas s ošetřením).

Témata:  výbuch Praha záchranáři

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy