Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Knížák bez servítek: Doufám, že se zbavíme parazitní vlády a pomateného prezidenta

Knížák, Milan
Knížák, Milan
Foto: Korzo

Praha - Český výtvarník, hudebník a bývalý ředitel Národní galerie v Praze Milan Knížák se netají tím, že se mu nelíbí současný prezident Miloš Zeman ani nový premiér Andrej Babiš. Také v přání k novému roku si nebral servítky.

„Milí přátelé, dovolte, abych vám popřál do nového roku 2018 klid v duši i v srdci, abyste měli šanci najít dnes tak chybějící pokoru a úctu k životu,“ uvedl Knížák na svých stránkách.

Pak se hodně ostře navezl do Miloše Zemana. „Doufám také, že se zbavíme parazitní vlády a pomateného prezidenta a nalezneme alespoň torza tradičních hodnot, která se ze západní civilizace rychle vytrácí,“ dodal výtvarník.

Knížák Zemana v minulosti kritizoval například kvůli oslavám 28. října. „Je za námi další trapná oslava 28. října. Zemanova řeč byla snad nejhorší ze všech projevů, které při této příležitosti zazněly. Jako bychom žili ve vzduchoprázdnu, jakoby se v naší zemi neděly převratné změny, které by právě při svátku státnosti měly být zmíněny. K čemu je nám prezident, který si hraje na pseudofilozofa a 'bojuje' s půl století starými myšlenkami a hovoří o umění, které je mu na hony vzdálené,“ nebral si servítky umělec.

Z toho prý také vychází jeho „výběr pokleslostí, které vyznamenáním adoroval“. Zmínil například režiséra Zdeňka Trošku, kterého označil za kýčovitého propagátora pokleslého humoru, nebo zpěvačku Helenu Vondráčkovou, která se podle něj přimazávala komunistickému režimu.

„Miloš Zeman si hraje na vládce země, který jediný ví, co Česko potřebuje a to bohužel, nesvědčí o jeho schopnosti být prezidentem. Problém je v tom, že v seznamu uchazečů zatím nevidím dostatečně silnou osobnost. Přesto jsem přesvědčen, že Zeman musí na Hradě skončit,“ dodal tehdy.

Témata:  Milan Knížák Miloš Zeman Andrej Babiš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy