Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Českým kinům kralují Troškovy Čertoviny

Kina, ilustrační fotografie
Kina, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Nejvíce lidí o víkendu přilákala do českých kin pohádka režiséra Zdeňka Trošky Čertoviny. Na druhém místě se umístila americká dobrodružná komedie Jumanji: Vítejte v džungli!. Pomyslný bronz získala česká komedie Špindl.

Trošky Čertoviny vidělo téměř 77.000 lidí, kteří za vstupenky zaplatili 10,3 milionu korun. Rodinný film Jumanji: Vítejte v džungli! o víkendu nalákal do kinosálů přes 39.000 lidí, tržby činily šest milionů korun. Komedie Špindl na vstupenkách vydělala od čtvrtku do neděle o 1,4 milionu méně při návštěvnosti 32.000 lidí. Na svých stránkách o tom dnes informovala Unie filmových distributorů (UFD).

Čtvrtým nejnavštěvovanějším filmem víkendu byl po své čtvrteční premiéře americký horor Insidious: Poslední klíč. Pátou příčku obsadilo pokračování filmové ságy Star Wars.

Z české kinematografie se v první dvacítce ještě umístilo Kvarteto režiséra Miroslava Krobota, které skončilo na 16. místě.

Témata:  kina kultura filmy Zdeněk Troška

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 15:50

Meteorologové kvůli vegetaci varují před nočním mrazem

Meteorologové dnes vydali výstrahu před mrazem ve vegetačním období, který místy udeří v noci ze středy na čtvrtek. Teploty klesnou až tři stupně pod nulu, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy