Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hamáček jako předseda ČSSD? Zimola ho varoval před stranickými fauly, popřál mu odvahu

Jan Hamáček v Poslanecké sněmovně
Jan Hamáček v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

České Budějovice - Předseda jihočeské ČSSD Jiří Zimola popřál Janu Hamáčkovi, aby jeho odvaha posílila ČSSD a v boji o funkci šéfa straby se mu vyhnuly obvyklé stranické fauly. O post předsedy ČSSD usiluje podle serveru denik.cz také bývalý šéf Vojenského zpravodajství Miroslav Krejčík.

Kandidaturu na předsedu ČSSD oznámil Hamáček v pondělí. Zimola uvedl, že Hamáčkův krok vyžaduje velké odhodlání a značnou dávku odvahy. "Přeju Honzovi Hamáčkovi, aby absolvoval férový souboj bez obvyklých stranických faulů a aby i díky jeho odvaze vzešla ze sjezdu ČSSD posílena," napsal Zimola ve vyjádření pro ČTK. Více zatím situaci komentovat nechtěl a omluvil se, že je s rodinou v zahraničí.

Podobně se v pondělí vyjádřil bývalý místopředseda ČSSD Michal Hašek, který spolu ze Zimolou patří k představitelům vnitrostranické platformy, s níž chtějí zastavit propad ČSSD.

Sociální demokraté budou volit nové vedení na mimořádném sjezdu 18. února v Hradci Králové. Na loňském březnovém sjezdu ČSSD v Brně funkci předsedy strany obhájil tehdejší premiér Bohuslav Sobotka a ve vedení ho doplnili ostatní kandidáti, které podporoval.

Sobotka však už v polovině června kvůli klesajícím volebním preferencím funkci stranického lídra opustil. ČSSD místo něj vede statutární místopředseda Milan Chovanec, volebním lídrem se stal Lubomír Zaorálek. Sobotka později oznámil, že nemá ambici vrátit se do vedení ČSSD.

Témata:  Jiří Zimola Jan Hamáček Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy