Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drogerie dm stahují z trhu kojenecký ovocný příkrm Babylove, obsahoval zbytky čistícího prostředku

Nákupy a obchodní řetězce, ilustrační fotografie
Nákupy a obchodní řetězce, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Společnost dm drogerie markt preventivně stahuje z trhu kojenecký příkrm Babylove s jahodami, malinami a jablky. Ve výrobku našla při vlastních kontrolách zbytky čisticího prostředku s obsahem chloru. Lidé mohou výrobek vrátit, peníze dostanou zpět. Firma se za nepříjemnosti omlouvá.

Firma z trhu stahuje bio ovocný příkrm s hmotností 190 gramů, který je určen pro děti od ukončeného čtvrtého měsíce věku. Datum trvanlivosti "do 5. července 2019" je uvedeno na boční straně víčka.

"Chlorát se mohl do příkrmů dostat v důsledku použití chlorované vody během zpracování surovin, případně při dezinfikování přístrojů používaných při zpracování surovin," uvedla firma. Zvýšený příjem chlorátu v jediném dni může u lidí vést k omezení schopnosti krve vázat kyslík a může bránit příjmu jódu.

Koncem prosince firma oznámila, že z trhu preventivně stahuje jednu výrobní šarži ovocného příkrmu s vločkami Babylove pro děti od šesti měsíců, protože do výrobku se mohly dostat malé částečky gumy. Šlo o šarži 20624874 s minimálním datem trvanlivosti 13. října 2019.

Témata:  DM zboží potraviny obchody

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy