reklama

Spor o místní příslušnost se rozhořel mezi Městským soudem v Praze a Krajským soudem v Brně. Krajský soud se proto obrátil na nejvyšší instanci, aby o místní příslušnosti rozhodla.

Janoušek (49) se nevrátil do výkonu trestu, který měl přerušený ze zdravotních důvodů. Justice musí řešit jeho další osud. Krajský soud v Brně má rozhodovat jednak o Janouškově návrhu, aby mu soud odložil nástup do vězení, dokud nerozhodne o případném upuštění od zbytku trestu. V této věci se soud obrátil na Generální ředitelství Vězeňské služby se žádostí o posouzení lobbistova zdravotního stavu.

O samotném návrhu na upuštění od výkonu zbytku trestu by podle brněnského soudu měl rozhodnout ten soud, který Janouškův případ řešil jako první, tedy Městský soud v Praze. Janouškův advokát žádost skutečně poslal do Prahy, pražský soud ale celý spis následně zaslal do Brna.

Krajský soud v Brně v listopadu zamítl Janouškovu další žádost o přerušení trestu. Zároveň ale uvedl, že zdravotní prognóza nepředpokládá zlepšení a Janoušek by měl situaci řešit žádostí o upuštění od zbytku trestu.

Lobbista v roce 2012 podle pravomocného verdiktu úmyslně srazil autem ženu v Praze-Nuslích. Dostal 4,5 roku za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky. Do vězení nastoupil v listopadu 2014 a zůstal v něm do března 2016, poté měl trest opakovaně přerušený.