Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Zemana se ve volební místnosti vrhla polonahá žena

Prezidenta Miloše Zemana napadla u voleb polonahá aktivistka
Prezidenta Miloše Zemana napadla u voleb polonahá aktivistka
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Praha - Ve volební místnosti, kde volil prezident Miloš Zeman, se vysvlékla žena a skočila na prezidenta. Zakročila proti ní ochranka.

V místnosti, kam přišel volit prezident Miloš Zeman, se vysvlékla žena, skočila na prezidenta a bránila mu v hlasování. Proti ženě zakročila ochranka. Zeman po incidentu odešel.

Zřejmě jde o první událost dnešních voleb. Zatím nebyly z volebních komisí žádné další incidenty hlášeny. Proč se žena na Zemana vrhla ale není jasné.

Stejně tak není známo, kdo je onou osobou. Pravděpodobně se pokusila překazit hlasování prezidenta, což se jí podařilo. Ochranka, která ženu zpacifikovala, prezidenta vyvedla ze sálu.

Mladá žena měla na hrudi bílý nápis "Zeman, Putin's slut" (Zeman, Putinova děvka), stejné heslo také vykřikovala. Femen uvádí, že šlo o ukrajinskou aktivistku. Internetová stránka varuje, že volbou "věčně opilého Zemana" čeští voliči hlasují také pro jeho kremelského "pasáka" Vladimira Putina.

Po několika minutách se ale do volební místnosti vrátil a řekl, že je poctěn, protože ho napadla aktivistka skupiny Femen, která napadla i papeže.

Hnutí Femen vzniklo v roce 2008. Hlásalo boj za práva žen, aktivistky protestovaly hlavně za svobodu slova, za nezávislost Ukrajiny a proti ruskému prezidentovi Putinovi. Jedna ze zakladatelek Femen Jana Ždanovová ale již dříve oznámila, že se hnutí v roce 2015 rozpadlo.

Témata:  Miloš Zeman napadení Miloše Zemana polonahou aktivistkou

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy