Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fiala: Zeman si potřebuje odpočinout, ODS podpoří Drahoše

Petr Fiala na kongresu ODS
Petr Fiala na kongresu ODS
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Ostrava - Občanští demokraté pro druhé kolo prezidentských voleb vyjádřili podporu Jiřímu Drahošovi, který je protikandidátem současného prezidenta Miloše Zemana.

"ODS vidí ve výsledku prvního kola prezidentské volby šanci naplnit politický cíl, kterým je ukončení působení Miloše Zemana ve funkci prezidenta republiky. Voliči v prvním kole rozhodli o tom, že protikandidátem Miloše Zemana ve druhém kole bude Jiří Drahoš. Proto mu ODS vyjadřuje podporu," uvedl ve svém návrhu Fiala.

Dosavadního prezidenta Miloše Zemana volilo v prvním kole 38,56 procenta lidí, bývalému předsedovi Akademie věd Jiřímu Drahošovi, který se Zemanem postoupil do volebního finále, dalo hlas 26,6 procenta voličů.

Už v sobotu Fiala uvedl, že další mandát prezidenta Zemana není v nejlepším zájmu České republiky, a vyzval občany, aby přišli k prezidentským volbám. Podle Fialy si Zeman potřebuje odpočinout.

Témata:  ODS Jiří Drahoš Miloš Zeman Petr Fiala

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy