Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na policii se přihlásili svědci nehody autobusu u Horoměřic

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Horoměřice (u Prahy) - Policii se přihlásili svědci páteční nehody autobusu u Horoměřic nedaleko Prahy, při které zemřeli tři lidé a 45 lidí se zranilo.

Vyšetřovatelé od nich zjišťují informace, které by pomohly k objasnění příčin nehody. Bude také nutné zpracovat znalecké posudky, vyšetřování tak potrvá zřejmě několik týdnů, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Monika Schindlová.

"Ozvali se svědci, zjišťujeme od nich informace, které by nám pomohly objasnit nehodový děj," uvedla mluvčí. Policisté také shromažďují výpovědi cestujících, kteří v autobuse jeli. U některých to ale zatím nedovoluje jejich zdravotní stav.

Linkový autobus se střetl s osobním autem Škoda Superb a vyjel ze silnice, kde narazil do stromu. V autobuse zahynul řidič a jeden cestující. Třetí obětí nehody byla řidička superbu.

Jedna z pasažérek Českému rozhlasu popsala, že řidič autobusu nejdříve troubil a pak přišel první náraz. "Sesunuli jsme se na sebe. Stihla jsem si v hlavě říct, že jsme všichni v pohodě. Pak ale přišel druhý náraz," uvedla. Po nehodě bylo podle ní nejprve ticho, pak začaly brečet děti. Některé byly z mezinárodní školy a neuměly česky. "Muži, kteří tam byli, si hned vzali kladívko a snažili se rozbít sklo, abychom se dostali ven. Spousta lidí začala kopat do dveří. Autobus byl převrácený na jeden bok," dodala svědkyně.

Témata:  nehody autobusů nehoda autobusu v Horoměřicích u Prahy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy