Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zatím nevyslechla zraněné z nehody autobusu u Horoměřic

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Horoměřice - Policie zatím nemohla vyslechnout lidi,kteří byli zraněni při páteční tragické nehodě autobusu u Horoměřic nedaleko Prahy, kteří jsou v nemocnicích. Shromáždili ale výpovědi svědků, kteří kolizi viděli, a žádají další, aby se přihlásili.

Příčina nehody, jež si vyžádala smrt tří lidí a 45 zraněných, je zatím neznámá. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

"Dnes byly prováděny soudní pitvy zemřelých, měl by být zajištěn biologický vzorek, který bude podroben znalecké expertize z oboru toxikologie," uvedla mluvčí. Zranění v nemocnicích podle ní zatím nemohli vypovídat kvůli zdravotnímu stavu. "Jakmile to bude možné, tak budou vyslechnuti," dodala Pučelíková.

Linkový autobus se střetl s osobním autem Škoda Superb a vyjel ze silnice, kde narazil do stromu. V autobuse zahynul řidič a jeden cestující. Třetí obětí nehody byla řidička superbu. Pučelíková uvedla, že v tomto úseku se od roku 2013 stalo osm nehod, z toho ve čtyřech případech šlo o střety se zvěří. "Takže se nedá říct, že by to byl rizikový úsek," podotkla.

Záchranáři rozvezli zraněné do traumacenter pražských nemocnic. Šest lidí bylo zraněno vážně, šlo především o úrazy hlavy, hrudníku a pánve. Devět lidí utrpělo středně těžká zranění a 30 lidí bylo poraněno lehce. Mezi zraněnými bylo 12 dětí a celkově převažovaly ženy. Záchranáři museli dva pacienty, z toho jedno dítě, uvést do umělého spánku, zajistit u nich dýchací cesty a napojit na umělou plicní ventilaci. 

Témata:  nehoda autobusu v Horoměřicích u Prahy Policie ČR

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy