Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Prahy havaroval linkový autobus. Tři lidé zemřeli, desítky dalších jsou zraněny

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - V Horoměřicích u Prahy havaroval linkový autobus. Zraněno bylo 45 osob, tři lidé zemřeli. Autobus také vezl několik dětí. U nehody zasahovalo několik jednotek záchranářů a hasičů.

Podle policejní mluvčí Moniky Schindlové zemřela řidička superbu, který se s autobusem srazil, řidič autobusu a jeden cestující. Zhruba čtyřicetiletý řidič autobusu u firmy pracoval zhruba půl roku, řidičskou praxi měl delší. V České televizi to řekl generální ředitel společnosti Arriva, které havarovaný autobus patří. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Zraněno bylo celkem 45 cestujících. Z toho pět lidí je ve velmi vážném stavu, deset má středně těžká zranění a třicet utrpělo lehká zranění. Dvě děti museli lékaři uvést do umělého spánku a na umělou plicní ventilaci. 

 

Nehoda se stala kolem 16:00 na silnici číslo 240. Jde o rovný úsek mezi Horoměřicemi a serpentýnami, kterými se sjíždí do Prahy. Autobus, který zřejmě jel směrem z Prahy, při nehodě narazil do stromu. Na místě pokračuje zásah záchranářů.

Autobus po srážce a autem sjel mimo vozovku, kde narazil do stromu. "Uvnitř zůstali zaklíněni lidé. Policisté nyní na místě zajišťují stopy a vyšetřují nehodu. Vrtulník s termovizí propátrává okolí a hledá případné další zraněné," uvedla večer Schindlová. Hasiči nyní autobus vyprošťují. Uzavírka silnice a vyšetřování podle odhadu policie potrvá zhruba do půlnoci.

Podle mluvčí záchranky byl aktivován takzvaný traumaplán, který záchranáři vyhlašují při událostech s vyšším počtem zraněných. Nemocnice se při něm připravují na vyšší příjem pacientů.

"Tragédie u Horoměřic mě moc mrzí. Rád bych vyslovil svou hlubokou soustrast všem pozůstalým. Zraněným přeju hodně sil," reagoval na nehodu na twitteru premiér Andrej Babiš (ANO).

Témata:  nehoda autobusu v Horoměřicích u Prahy nehody autobusů

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy