Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman plánuje čtyři televizní debaty, Drahoš chce jen dvě

Jiří Drahoš ve volebním štábu
Jiří Drahoš ve volebním štábu
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Praha – Před druhým kolem prezidentských voleb by se kandidáti mohli utkat ve čtyřech debatách. Právě tolik nabídek přijal od různých televizí Miloš Zeman. Druhé kolo voleb se bude konat 26. a 27. ledna. Zeman a Jiří Drahoš by se před ním v debatě mohli přímo střetnout poprvé.

Zeman chce jít do duelů s protikandidátem ve druhém kole prezidentské volby Jiřím Drahošem na čtyřech televizních stanicích. Přijal nabídku televizí Nova, Barrandov, Prima i České televize, uvedl dnes na twitteru Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Už v sobotu stávající prezident připustil, že debaty přestane na rozdíl od dosavadního průběhu kampaně odmítat. Po sečtení většiny hlasů v prvním kole prezident uvedl, že by mohl jít do více než jedné diskuse, avšak tři už by podle něj diváky nudily.

„My zvažujeme, co přijmeme," řekla Drahošova mluvčí Kateřina Procházková. Drahoš později oznámil, že chce dvě televizní debaty, tedy počet, o kterém mluvil Zeman v sobotu. „Již jsem navrhl jako jedno z míst debaty Českou televizi. Je to médium veřejné služby, které patří všem občanům ČR a jeho nestrannost je kontrolovaná nezávislou institucí. Ve druhém případě je na rozhodnutí mého protikandidáta, které z médií bude preferovat," sdělil ČTK.

Už během dneška Ovčáček na twitteru oznámil, že Pražský hrad bude o účasti prezidenta v televizních duelech informovat v úterý. Večer ale televize Prima uvedla, že prezidentská kancelář jí potvrdila na úterý 23. ledna po 20:00 účast Zemana v „živé diskusní show".

Ještě v prosinci Zemanův mluvčí prezidentovu účast v debatách mezi oběma koly voleb vylučoval. Českému rozhlasu řekl, že prezident v březnu 2017 oznámil, že do debat nepůjde před prvním ani druhým kolem.

Česká televize už dřív oznámila, že prezidentské kandidáty pozvala do duelu na čtvrtek 25. ledna, tedy den před druhým kolem voleb. Vysílat ho chce od 20:00 přímým přenosem na programech ČT1 a ČT24.

Témata:  Miloš Zeman Jiří Drahoš média

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy