Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš: Chtěl jsem požádat o vydání dřív, čekal jsem na názor advokátů

Andrej Babiš /ANO/
Andrej Babiš /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér Andrej Babiš (ANO) byl dnes z výslechu před mandátovým a imunitním výborem. Byl prý rozhodnutý, že požádá o vydání k trestnímu stíháni již dříve. Čekal ale na to, až se advokáti budou moct seznámit s vyšetřovací zprávou OLAF.

Výslech premiéra zabral zhruba půl hodiny. Babiš řekl, že proti loňskému jednání výboru byl rozdíl v tom, že jeho advokáti zvládli prostudovat spis. Zopakoval, že pro jeho obvinění nejsou žádné důkazy.

Dodal, že se ho poslanci ptali na argumenty, které uvedl ve stížnosti proti zahájení trestního stíhání. "Nebylo tam nic zásadního," shrnul jednání Babiš.

Novinářům, řekl, že vytvářejí nesmyslnou atmosféru, že Babiš nechce být vydán ke stíhání. "My chceme poukázat jenom na to, že celá kauza je vymyšlená," uvedl Babiš. Stejně jako na ranní tiskové konferenci řekl, že OLAF nezmiňuje, že by spáchal podvod.

Témata:  Andrej Babiš Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky poslanecká imunita

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy