Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Debatu mezi Zemanem a Drahošem na ČT bude moderovat Světlana Witowská

Česká televize
Česká televize
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Česká televize dnes oficiálně oznámila, že prezidentskou debatu ve čtvrtek 25. ledna bude moderovat Světlana Witowská. Moderátorka nyní moderuje na veřejnoprávní televizi pořad Interview ČT24.

Konec dohadů a sázek. Podle vyjádření České televize bude příští čtvrtek debatu prezidentských kandidátů moderovat Světlana Witowská. Ta má zkušenosti s moderováním pořadu Interview ČT24, který veřejnoprávní televize vysílá každý všední den od 18:28 na ČT24. 

Poté, co Václav Moravec moderování prezidentské debaty odmítl kvůli tomu, aby nebyl "hromosvodem kritiky", patřil mezi největší favority tehdejší moderátor ve veřejnoprávní televizi Martin Veselovský, jenž společně s kolegyní Danielou Drtinovou zpovídal respondenty v pořadu Události, komentáře. Po neshodě se ale společně rozhodli z televize odejít a nyní moderují rozhovory s osobnostmi pro DVTV. Veselovského si ale spíš přáli lidé na sociálních sítích.

Pro sázkovou kancelář Fortuna byl například favoritem Jakub Železný, moderátor Událostí, na něhož byl vypsán kurz v poměru 1,8:1. Mezi adepty mohla být i Marcela Augustová, jež měla podle kanceláře šanci 3,25:1, nebo moderátorka Máte slovo Michaela Jílková, na níž byl vypsán kurz 8:1. Nakonec je všechno jinak. "Debatu bude moderovat Světlana Witowská," uvedla na dotaz severu EuroZprávy.cz tisková mluvčí ČT Karolína Blinková.

Debata se bude vysílat ve čtvrtek 25. ledna z Kavčích hor od 20 hodin. Duel prezidentských kandidátů budou souběžně vysílat programy ČT1 a ČT24. Zatím jde o první oficiálně potvrzenou debatu, které se zúčastní oba kandidáti - Jiří Drahoš a Miloš Zeman. Debatu chce odvysílat v neděli 21. ledna TV Nova, o den později TV Barrandov a v úterý TV Prima. Miloš Zeman přislíbil účast na všech debatách. Jiří Drahoš zatím potvrdil účast pouze České televizi. Už dopředu ale bývalý předseda Akademie věd ČR avizoval, že se hodlá zúčastnit pouze dvou diskuzí. 

 

Témata:  Miloš Zeman Jiří Drahoš Česká televize Světlana Zárubová - Witowská

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy