reklama

„Miloš Zeman poprvé v životě přispěl ke zlepšení politické kultury v naší zemi tím, že se neúčastnil debat prezidentských kandidátů. Byly díky tomu věcné, bez faulů a lživých výpadů vůči protikandidátům,“ myslí si Hrušínský. Zeman se před prvním kolem odmítl debatovat s ostatními osmi kandidáty účastnit, tvrdil přitom, že nechce vést žádnou kampaň.

Zemanovi pak známý herec poslal jeden vzkaz. „Panu Zemanovi přeji zdraví a dost rozumu k tomu, aby poprvé v životě dodržel slovo, nevedl prezidentskou kampaň a nelpěl na funkci, na kterou nestačí. Ani lidsky, ani zdravotně,“ uvedl na sociálních sítích s tím, že od začátku roku 2017 podporuje Drahoše a bude ho volit i ve druhém kole. „Prof. Jiří Drahoš na Hrad!“ dodal Hrušínský.

Jak již bylo zmíněno, Hrušínský na podporu Drahoše vystupoval už před prvním kolem, „Moji podporu v prezidentské volbě má prof. Jiří Drahoš. Získal bezkonkurenčně nejvíc podpisů občanů České republiky. O několik desítek tisíc víc než jeho konkurenti. Je zárukou slušnosti, vzdělanosti a všeho, co si přeji pro sebe a pro svoji rodinu k normálnímu životu v naší zemi. Pane profesore, držím Vám palce,“ uvedl již dříve herec.

Vystoupil také ve videu na Drahošovu podporu. „Přál bych si, aby Česká republika měla prezidenta, který by v lidech probouzel jejich dobré vlastnosti. Prezidenta, který by podporoval vzdělanost národa a byl zárukou svobody a demokracie. Prezidenta, který by podporoval orientaci naší země směrem na západ,“ uvádí ve videu na podporu Drahoše herec a divadelní ředitel Jan Hrušínský.