Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

jak rychle je možné sníst 2kilový řízek? Šampión si s ním hravě poradil

jídlo
jídlo
Foto: Pixabay

Staré Město - Ve Starém Městě na Uherskohradišťsku se dnes konalo kuriózní klání, jehož vítězem je Radim Dvořáček. Dvoukilový řízek zvaný Sloní ucho spořádal za 39 minut a 25 vteřin.

Dvořáček byl přitom nejdrobnější ze sedmi soutěžících, váží jen 65 kil.  "Taktika byla krájet si maso na malé kousky, ale protože se nesmělo zapíjet, na konci jsem přece jen trochu bojoval. Cítím se dobře, ještě bych si klidně něco dal, ale raději sladké," uvedl Dvořáček. Získal tak titul Slovácký řízek 2018. Soutěž jedlíků se konala třetím rokem.

Do hodinového limitu se vešel ještě Kamil Hamerský, který se podobných soutěží často účastní a je také mnohonásobným vítězem soutěže v pojídání knedlíků na vizovickém Trnkobraní.

"Byl to výborný výkon, klobouk dolů. Tipoval jsem čas kolem tři čtvrtě hodiny, a to Radim překonal. Já bych raději kus masa vyměnil za pár švestkových knedlíků," uvedl Hamerský, který dvoukilový řízek snědl za 58 minut.

Témata:  jídlo kuriozity Zlínský kraj

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy