Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

DSSS dál povede Vandas, strana doporučuje volit Zemana

Tomáš Vandas /DSSS/. Manifestace na podporu uprchlíků se uskutečnila 26. června na Moravském náměstí v Brně, kam ve stejný den svolali protest i radikálové z Dělnické mládeže. (26. června 2015)
Tomáš Vandas /DSSS/. Manifestace na podporu uprchlíků se uskutečnila 26. června na Moravském náměstí v Brně, kam ve stejný den svolali protest i radikálové z Dělnické mládeže. (26. června 2015)
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Staronovým předsedou Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) se dnes stal Tomáš Vandas. Výkonným místopředsedou zůstává Jiří Štěpánek a tajemníkem Erik Lamprecht. Nově byla do vedení zvolena Alena Poláčková, která bude zastávat funkci místopředsedkyně.

Strana o tom rozhodla dnes na svém mimořádném sjezdu po neúspěchu v loňských sněmovních volbách. Strana získala 0,2 procenta hlasů, zatímco v roce 2013 to bylo 0,86 procent. Podle Vandase odevzdala řada jejích dřívějších voličů hlas hnutí Svoboda a přímá demokracie nebo ANO.

Vandasova protikandidáta na post šéfa DSSS Jiřího Froňka delegáti nakonec zvolili do funkce místopředsedy. Sjezd také vydal doporučení svým členům a sympatizantům, aby ve druhém kole prezidentské volby podpořili stávajícího prezidenta Miloše Zemana.

Dělnická strana sociální spravedlnosti vznikla v roce 2004. Od roku 2010 vystupuje jako nástupkyně Dělnické strany, kterou na základě návrhu ministerstva vnitra rozpustil Nejvyšší správní soud. Strana podle soudu podněcovala k násilí a usilovala o radikální změnu demokratického zřízení.

Témata:  Tomáš Vandas Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) Miloš Zeman

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy