Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Eva Drahošová popsala, jak potkala svého manžela: Nebyla jsem z něj paf, přiznává

Jiří Drahoš ve volebním štábu
Jiří Drahoš ve volebním štábu
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Praha - Eva Drahošová, manželka kandidáta na Hrad, pracovala v knihovnách několika výzkumných ústavů (1970 až 2010), z toho čtyři roky také v dětském oddělení pobočky Městské knihovny v Praze 4. Od roku 2010 je v důchodu.

S Drahošem, vědcem a bývalým předsedou Akademie věd, se seznámili na školním plese. "Na první pohled jsem si říkala, že tedy nic moc. Rozhodně jsem z něj nebyla paf," řekla Drahošová pro Lidové noviny.

Svého muže v kampani často doprovázela a účastnila se předvolebních akcí, i když zpočátku prý jeho kandidaturou nebyla nadšena. "První dáma má při manželovi stát a dělat to, co jí předepisuje protokol. Měla by reprezentovat ...", říká Drahošová.

Jako první dáma by se chtěla věnovat zejména pomoci seniorům. "Seniorů, kteří dosáhli určitého věku a nemají sílu se o sebe starat, přibývá. Těch zařízení není dost, není ani dost lidí, kteří se o seniory starají. Proto bych zaměřila svou pozornost tam," řekla.

Ve volném čase ráda chodí do divadla, na koncerty a výstavy. Baví ji také práce na chatě u Kamýku nad Vltavou a turistika. S manželem ji spojuje obliba humoru Divadla Járy Cimrmana a láska k hudbě.

Témata:  Jiří Drahoš Eva Drahošová prezidentská kampaň

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy