Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drahoš se v Ostravě setkal s voliči, podpořit ho přišla i Marie Rottrová

Jiří Drahoš ve volebním štábu
Jiří Drahoš ve volebním štábu
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Ostrava - Prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše dnes v Ostravě podpořila na své bývalé domovské scéně Marie Rottrová. Z dalších osobností dorazili primátor města Tomáš Macura (ANO), hudebník Radim Pařízek či horolezec a senátor Leopold Sulovský.

Drahošův tým setkání svolal do Divadélka pod věží, které má běžnou kapacitu 200 lidí. Do prostoru se nakonec vměstnalo víc než pět stovek lidí. Další venku dění sledovali na velkoplošné obrazovce. "Jsem si vědom, že Miloš Zeman má v Ostravě silnou podporu. Pocházím, z Jablunkova, a tak vím, že místní lidé občas mají pocit, i když neprávem, méněcennosti. I toto chci změnit," řekl Drahoš.

"Vracím se na místo činu. Dnes jsem tady ale jako občanka České republiky. Přeji si změnu. Chci, aby to věděli i moji příznivci a připojili se ke mně," řekla Rottrová, která v Divadélku pod věží roky natáčela svůj pořad.

Podporu Drahošovi opakovaně vyjádřil i Macura, přestože předseda hnutí ANO Andrej Babiš stojí na straně Miloše Zemana. "Budu volit pana profesora Drahoše. A to i bez ohledu na stranické usnesení," řekl Macura.

Sulovský pak dvě televizní debaty se Zemanem, které Drahoše čekají, přirovnal v horolezecké hantýrce ke dvěma výškovým táborům. "Čekají ho jako takové dva stupně. Počasí v těchto táborech ale může být vrtkavé. Bude potřeba vyhrnout si límečky. Věřím ale, že v sobotu vystoupí na vrchol," dodal první Čech, který zdolal nejvyšší horu světa Mount Everest.

Drahoš v Ostravě řekl, že se na debaty připravuje. Podle něj je Zeman dobrý rétor, ale nikde jej v posledních pěti letech neslyšel skutečně debatovat. "Debat se nebojím. Připravuji se, hledám témata. A těch věcí, kdy Miloš Zeman lhal nebo slíbil něco, co nesplnil, je celá řada. Musíme jen vybrat," reagoval.

Témata:  Jiří Drahoš prezidentská kampaň Marie Rottrová

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy