Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

20 miliónů. Taková je škoda po požáru v pražském hotelu Eurostars

Požár hotelu Eurostars David v Praze
Požár hotelu Eurostars David v Praze
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Škoda, kterou způsobil požár v hotelu Eurostars David v pražské Náplavní ulici, přesáhne podle odhadu 20 milionů korun. Na místě v sobotu zemřeli Němec (21) a o rok mladší Jihokorejka. V nemocnici pak těžkým zraněním podlehly dvě ženy, jejichž totožnost policisté stále zjišťují.

Podle policejního mluvčího Jana Daňka policisté mají indicie o jejich identitě. "Až budeme mít totožnost s jistotou potvrzenou, tak nejprve vyrozumíme jejich rodinné příslušníky. V této souvislosti jsme samozřejmě v kontaktu se zastupitelskými úřady zemí, kterých se věc týká," dodal Daněk.

Požár si vyžádal čtyři oběti a zařadil se mezi nejtragičtější v Česku. To, že policie začala požár prověřovat pro podezření z trestného činu, neznamená, že byl někdo obviněn. Podle trestního řádu policisté sepsali úřední záznam, který poslali také státnímu zástupci. V dokumentu popisují tragédii a okolnosti, o nichž zatím vědí, a dál pracují na tom, aby potvrdili nebo vyvrátili, jestli byl trestný čin skutečně spáchán.

Vyšetřovatel nechal vypracovat několik znaleckých posudků z oborů elektro a chemie. Chce také zprávu od vyšetřovatele hasičů. "Vypracování těchto dokumentů může trvat několik týdnů až měsíců," upozornil Daněk.

Podle zástupce vlastníka hotelu Václava Vlka měl hotel předpisy požární bezpečnosti v pořádku. První informace hovořila o požáru klimatizace, vyšetřovatelé ale zkoumají všechny možnosti. Hotel patří španělskému hotelovému řetězci Hotusa.

Témata:  Praha EuroZprávy.cz požár hotelu Eurostars David v Praze

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:25

Zelenskyj přiznal další problémy. Armádě chybí rakety i vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy