Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při srážce autobusu s autem zemřel řidič a dítě

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Rokycany - V nemocnici zemřeli muž a asi pětileté děvčátko, kteří byli vážně zraněni dnes odpoledne při dopravní nehodě na silnici z Rokycan do Ejpovic. ČTK to řekla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Muž i dítě jeli v osobním autě, které se čelně střetlo s autobusem. Záchranáři zraněné přepravili do plzeňské fakultní nemocnice, kde pak zraněním podlehl muž a později i dítě. Nikdo z 15 cestujících v autobuse zraněn nebyl, 62letý řidič autobusu byl zraněn lehce.

"Z dosavadního šetření vyplývá, že od obce Ejpovice jel jednatřicetiletý řidič s vozidlem Škoda Octavia a na rovném úseku komunikace vyjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s autobusem," popsala nehodu policejní mluvčí. Dechová zkouška na alkohol u řidiče autobusu byla negativní. U řidiče osobního auta ji nemohli policisté s ohledem na jeho zranění provést.

Podle dostupných informací zůstala osádka osobního automobilu zaklíněna a hasiči ji museli vyprošťovat. Malé dítě s vážným úrazem hlavy převezl do nemocnice vrtulník, muže s mnohačetnými zraněními tam odvezla sanitka, dodal mluvčí záchranné služby Martin Brejcha.

Témata:  Autobusy nehody autobusů

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy