Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drahoš poděkoval voličům a hlasy

Jiří Drahoš ve volebním štábu
Jiří Drahoš ve volebním štábu
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Praha - Prezidentský kandidát Jiří Drahoš poděkoval všem voličům, kteří šli k volbám. Výsledky voleb zatím nechtěl komentovat, čeká na další vývoj sčítání. Drahoš to řekl na krátké tiskové konferenci ve svém štábu v Kongresovém centru v Praze.

Do volebního štábu ho doprovodila jeho manželka Eva nebo protikandidát z prvního kola Michal Horáček, který ho před druhým kolem podpořil.

Drahoše příznivci po příchodu přivítali potleskem. Na pódiu poděkoval voličům, kteří se k volbám dostavili. Zatím průběžná čísla nechtěl hodnotit. Pozdravil své krajany z Jablunkova, ze kterého pochází.

V Drahošově štábu je i Horáček. Očekával, že Zeman bude mít po začátku sčítání hlasů převahu. Bude podle něj záviset na finiši, kdy se budou sčítat hlasy z velkých měst. "Rozhodně se v téhle chvíli jeví, že pan prezident obhájí svůj úřad. Nicméně zaručené to ještě není, budu věřit, že to ještě bude napínavé," řekl Horáček. Zisk vítězství pro Drahoše ale podle něj bude velmi náročný, řekl po sečtení zhruba poloviny volebních okrsků.

Témata:  Jiří Drahoš volby 2018

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy