Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Volební klání bylo podle férové, míní Hamáček

Jan Hamáček /ČSSD/
Jan Hamáček /ČSSD/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Místopředseda ČSSD a uchazeč o vedení sociálních demokratů na blížícím se sjezdu strany Jan Hamáček popřál Miloši Zemanovi hodně sil do dalšího volebního období ve funkci prezidenta.

Na sociálních sítích uvedl, že respekt si zaslouží i jeho protikandidát bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš. Volební souboj byl podle něj férový. Po sečtení téměř všech okrsků Zeman zvítězil se ziskem zhruba 51,5 procenta hlasů. Kandidáty dělilo zhruba dvě stě tisíc hlasů.

"Gratuluji prezidentovi Zemanovi k obhajobě mandátu. Přeji mu hodně sil do dalšího období. Respekt si také zaslouží i jeho protikandidát profesor Jiří Drahoš. Bylo to napínavé, tvrdé, ale férové," uvedl.

Postoj k Zemanovi sociální demokraty tradičně dělí. Podporoval ho úřadující předseda Milan Chovanec, který dnes za Zemanem přišel i do volebního štábu.

Témata:  Jan Hamáček volby 2018

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy