Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kampaň byla podle Babiše založená na útocích na Zemana

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér v demisi a šéf hnutí ANO Andrej Babiš pogratuloval Miloši Zemanovi ke znovuzvolení prezidentem. "Věřil jsem, že kampaň založená na útocích na něj nebude úspěšná a jsem rád, že jsem se nemýlil," uvedl na twitteru.

V prohlášení zaslaném ČTK upozornil, že výsledek voleb ukazuje na rozdělení společnosti a Zeman se bude muset snažit o její spojení. Podrobně bude výsledek voleb komentovat v 18:00 na ohlášené tiskové konferenci.

"Výsledek je velmi těsný, je tedy jasné, že společnost je opravdu rozdělená na dvě poloviny. A to si myslím, že má být hlavní úkol prezidenta Miloše Zemana v příštím volebním období. Stmelovat lidi a společnost. Najít společnou řeč se svými odpůrci i podporovateli. Neprovokovat svými výroky a chováním, ale naopak hledat cestu, jak jako hlava státu lidi spojovat a zklidnit rozdělenou náladu v zemi. Věřím, že se to panu prezidentovi povede," uvedl Babiš v prohlášení.

Babiš se zatím nevyjádřil k Zemanovu výroku, že bude mít více času na druhý pokus o sestavení vlády. "Protože jsem byl znovu zvolen, nevidím důvod, proč bych měl vydírat Andreje Babiše příliš krátkým termínem pro jmenování jeho vlády," uvedl Zeman po zvolení.

Témata:  Andrej Babiš volby 2018

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy