Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Modleticích bylo evakuováno 70 lidí. Unikla látka na výrobu svíček

Pobočka společnosti Geis v Modleticích
Pobočka společnosti Geis v Modleticích
Foto: Google Earth

Modletice - V areálu logistické firmy Geis v Modleticích u Prahy v pondělí večer po 20:30 uniklo z poškozeného sudu 200 litrů neznámé látky. Hasiči evakuovali 70 lidí, nikdo nebyl zraněn.

Nádobu s vonnou esencí propíchnul vysokozdvižný vozík při nakládce, látka se rozlila na plochu zhruba 50krát 50 metrů. "Podle dokumentů, které u toho byly, jsme zjistili, že jde o nebezpečnou látku, ale nebyli jsme schopni specifikovat, o co přesně jde," uvedl mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Hasiči zaměstnance přemístili do sousední haly. Experti z chemické laboratoře v Kamenici poté z odebraných vzorků zjistili, že jde o koncentrát, který není nebezpečný pro lidi, ale představuje ohrožení pro životní prostředí.

Hasiči zasaženou plochu posypávali zhruba do 01:00, dnes mají na místo ještě dorazit pracovníci firmy specializované na úniky chemikálií.

Témata:  ekologická havárie Středočeský kraj evakuace hasiči Geis

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy