Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči v problémech. V Čimicích jim zapadly cisterny

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Tři hasičské cisterny, které se vracely od požáru chaty, zapadly do bahna na polní cestě v pražských Čimicích. Vyprostit je měl tank Správy železniční dopravní cesty (SŽDC), ale na místě se porouchal. Zastoupit ho tak musel místní zemědělec s traktorem.

Cisterny jely od požáru chaty v ulici K mlýnu, hasiči z ní zachránili psa a vynesli propan-butanovou lahev. Požár zcela zlikvidovali po zhruba hodině a půl kolem 02:00. Pak ale nastaly komplikace.

"Zapadly nám tam tři cisterny, tank SŽDC se je snažil vyprostit, ale sám se porouchal," popsal událost mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Zemědělec s traktorem nejdřív vyprostil dvě z cisteren, pak dokázal vytáhnout i třetí hasičské vozidlo. "Nevím, jestli si troufne i na ten tank s tím traktorem," podotkl Kavka. Rozbitý tank SŽDC bude ale podle něj nejspíš vyprošťovat tank ze Zbiroha.

Témata:  hasiči Praha tanky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy