Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vítěz pozuráží 2 ze 3 tazatelů, novináře i některé politiky. Sporťáci z ČT se naváží do Zemana

Chce Milan Chovanec jako svůj trumf na sjezdu vytáhnout podporu od Miloše Zemana?
Chce Milan Chovanec jako svůj trumf na sjezdu vytáhnout podporu od Miloše Zemana?
Foto: Twitter

Praha - Prezidentské volby byly v mnohém srovnatelné se sportovním utkáním. Kandidáti tvrdě bojovali, někteří se dopustili i faulů. A na konci je jeden vítěz, který získal pomyslnou trofej, Není proto divu, že volby komentovali

„Poražení důstojně gratulují vítězi. Vítěz pozuráží 2 ze 3 tazatelů, novináře pro jistotu ještě všechny dohromady, pak taky některé politiky. Tak gratulki, bude to dalších 5 let skvělý reprezentant,“ zhodnotil výkon znovuzvoleného prezidenta po jeho řeči po vyhlášení výsledků voleb Záruba

„Tož, co jsme si zvolili, to tady budeme mít. Tak to bylo skoro vždycky,“ posteskl si. V podobném duchu se na twitteru vyjádřil i jeho kolega ze sportovní reakce ČT. „Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Snad zase někdy. Příště. Možná. Ale až lež a nenávist přestaneme krmit hloupostí a strachem,“ rýpnul si sportovní komentátor Michal Dusík.

Tož, co jsme si zvolili, to tady budeme mit. Tak to bylo skoro vždycky. pic.twitter.com/4jrr6AkiTc

— Robert Záruba (@robertzaruba) 27. ledna 2018

„Tak to dopadlo skvěle, ne? Migrační krize zastavena. Všechno se zlevní. Na důchody nám přidá. Já zhubnu. Sousedovi dorostou vlasy...“ přidala se jejich kolegyně Darina Vymětalíková

Záruba navíc ocenil i čtvrteční diskuzi mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem na ČT – a nejvíce chválil svou exmanželku, která debatu moderovala. „Koukám na reprízu prezidentské debaty (ve 20 jsem měl jiný duel), dokonale decentní obrazové ztvárnění režiséra Marka Straky a naprosto perfektní Světlana. Věděl jsem, že bude dobrá. Vzdělání, rozhled, mimořádně poctivá příprava, cit pro roli moderátora a profesní zkušenost,“ uvedl s tím, že spíše než bývalá manželka je Světlana Witovská dnes jeho kolegyně.

Dodal, že i on a jeho kolegové ze sportovní reakce se pokusí na dobré vysílání navázat na blížící se olympiádě v Jižní Koreji. „Za sebe: velké uznání kolegům ze zpravodajství ČT za program k volbám. Obrazově i obsahově moc dobře udělané... Bude těžké na tohle navázat, ale my se o to i v nových podmínkách licence z Pyongchangu za 2 týdny pokusíme,“ dodal Záruba.

Debata se líbila i Dusíkovi. „Ode dneška už si bulvár nedovolí napsat, že debatu kandidátů moderuje bývalá manželka Roberta Záruby. Možná budou psát, že finále komentuje bývalý manžel Světlany Witowské. Ale vážně, byla skvělá,“ pochválil moderátorku prezidentské debaty Michal Dusík.

Témata:  Robert Záruba Světlana Zárubová - Witowská Miloš Zeman Světlana Zárubová

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy