Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vydání Slováků podezřelých z vraždy na Písecku by mohlo být v řádu dnů

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Dvojice ze Slovenska, která je podezřelá z dvojnásobné vraždy na Písecku, by měla být předána ČR do deseti dnů od kladného rozhodnutí rumunských orgánů. Lhůta může být ovšem prodloužena, pokud předání brání neovlivnitelné okolnosti.

"Pokud příslušný justiční orgán pravomocně rozhodne o tom, že osoba bude na základě evropského zatýkacího rozkazu předána, je nutné osobu předat vyžadujícímu státu nejpozději do deseti dnů od právní moci rozhodnutí o předání," sdělil Jakub Říman z tiskového oddělení ministerstva spravedlnosti.

Lhůtu lze například odložit, pokud by vydání bránil zdravotní stav předávaného. Říman dodal, že na rozdíl od vydávacích řízení ze zemí mimo EU není ministerstvo spravedlnosti v tomto případě účastníkem řízení.

Zavražděné manžele nalezl 8. ledna v jejich mobilním domě poblíž obce Záhoří na Písecku jejich syn. 59letého muže a jeho o pět let mladší manželku útočníci ubodali nožem.

Podle mluvčího jihočeských policistů Jiřího Matznera zatím k případu nejsou k dispozici další informace. Náměstek jihočeského policejního ředitele Miloslav Krejčí ve středu uvedl, že všechny žádosti ohledně vydání podezřelých byly doručeny rumunské straně.

Témata:  vražda krimi Rumunsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy