Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Knížák: Babiš leze do správných zadků. Od listopadu 89 je pro zemi největším nebezpečím

Andrej Babiš volí do Poslanecké sněmovny
Andrej Babiš volí do Poslanecké sněmovny
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Bývalý ředitel Národní galerie v Praze Milan Knížák je přesvědčený, že profesor Jiří Drahoš byl jen špatně nastrčená loutka, která neměla proti Miloši Zemanovi vůbec žádnou šanci na úspěch.

"Kdo stále věří, že ve volbách šlo o Zemana a Drahoše, je naivní. Ve volbách stáli proti sobě Zeman a antizeman. Drahoš byl jen špatně vybraná figurka," uvedl na svých webových stránkách Milan Knížák. Hlavním hráčem obou posledních voleb je podle výtvarníka a hudebníka Andrej Babiš, jenž se však v něčem zásadně mýlí. "Jeho politika je - všechno naslibovat, nic nesplnit, hrát na všechny strany jak se to zrovna hodí, lézt do těch správných zadků a dělat ze sebe neviňátko v houfu darebáků," míní o premiérovi v demisi a jeho strategii Knížák.

Podle bývalého ředitele Národní galerie v Praze je Babiš sám sebou okouzlen, jak se mu podařilo přesvědčit Brusel, že se Zemanem nemá nic společného a že on sám je proevropský. "Babiš je krátkozraký a namyšlený. Myslí si, že všechny oblafne a na všem vydělá. Ostřílený prezident v druhém období, kdy už nemusí "honit voliče" Babiše nepotřebuje," míní výtvarník, jenž dodal, že Babiš už nesmí všechny kolem sebe podrážet, jinak ho prezident Zeman pustí po větru, který ho může zanést až do kriminálu.

Knížák nikdy nechápal spojenectví Zeman-Babiš, třebaže chápal, že to má čistě pragmatický základ. Je přesvědčený, že Zemanovo hájení předsedy hnutí ANO bylo příliš okaté. Blízká budoucnost nám prý nabídne řešení. "Na konflikt Zeman-Babiš se těším, to by mohlo naší zemi zachránit, poněvadž Andrej Babiš je pro ni největším nebezpečím od listopadu 89," upozorňuje Milan Knížák. 

Témata:  Miloš Zeman Jiří Drahoš Milan Knížák Andrej Babiš

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy