Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze vyhrožoval muž bombou, odvezli ho na psychiatrii

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - V jednom z bytů ve Famfulíkově ulici v pražských Kobylisích se dnes zabarikádoval muž (33) a vyhrožoval svému okolí odpálením bomby. Policisté ho zhruba po dvou a půl hodinách zadrželi. Po předběžném vyšetření byl převezen do Psychiatrické nemocnice v Bohnicích.

Policisté přijali telefonát o incidentu na tísňové lince 158 krátce po 11:00. Do Kobylis vyrazili policisté z pohotovostní motorizované jednotky, hasiči, záchranáři i vyjednavač.

"Obyvatelé dotčeného bloku byli evakuováni a celé okolí bylo uzavřeno. Magistrát hlavního města Prahy s ohledem na okolnosti a panující nízké teploty vyslal k události i vyhřátý autobus," uvedla na webu policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Po 13:00 dorazila také pražská zásahová jednotka, zhruba půl hodiny nato se podařilo zabarikádovaného muže zajistit a byt prohledat. Žádný výbušný systém policisté nenašli.

Témata:  krimi Praha bomby Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy